ADANA / SARIÇAM - Muhammed Ali Clay İmam Hatip Ortaokulu

TEKNOFEST 2024’te Toplam 85 Milyon TL Ödül ve Maddi Destek!

TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular başladı. Yeni adresi Adana olan TEKNOFEST heyecanı 85 Milyon TL ödül ve malzeme desteğiyle kaldığı yerden devam ediyor.

Prestijli yarışmalarda, yüksek performanslı projelerle “Gelecek Sensin”

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları için başvurular başladı. “TEKNOFEST ile Gelecek Sensin” mottosuyla prestijli yarışmalarda yüksek performans sergileyecek teknoloji tutkunlarına 30 milyon TL ödül ve 55 milyon TL’nin üzerinde malzeme desteği sağlanacak. Her yıl bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinin açıldığı ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları olan TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 46 ana kategori, 117 alt kategoride düzenlenecek. TEKNOFEST 2024 teknoloji yarışmalarına başvurular 20 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecek.

Cumhuriyetmizin 100.yılının çoşkusunu ve sevincini okulumuzda kutladık.

Ekm

Adana Okuyor Projesi kapsamında bütün sınıflarımızda ilk ders saatinde  kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir.

May

Okulumuz öğretmenlierinden Gülay öğretmenimizin okulumuzda bulunan öğretmenlerimize dezavantajlı gruplarla ilgili verdiği eğitim.

May

Okul bahçemizde önceden olan bank ve çöp kovalarımıza ek olarak yeni banklae ve çöp kovaları ile bahçe alanımızda düzenlemeler yaptık.

May

Baharın gelmiş olması ve havaların da güzel olduğu bu zamanlarda okulumuz öğrencilerinin sportif faaliyetleri gelişmesi adına onları biraz olsun rahatlatmak fiziksel ve ruhsal gelişimlerine yardımcı olmak adına voleybol ve futbol müsabakaları düzenledik.

May

8.Sınıf öğrencilerimize yönelik tüm branş öğretmenlerimizin beraber hazırladıkları bir LGS provası havasında gerçekleştirdik.

May

Ramazan ayında öğrencilerimiz teravih namazı kıldırdıktan sonra okulumuz mescidinde namaz kıldırmışlar ve Kuran-ı Kerim okumaları yapmışlardır.

Mrt

Okulumuz öğretmenlerimizden Gönül Hocamız okulumuzda bulunan öğretmenlerimize etkili ve lider öğretmende neler olmalı ne yapmalı nedir sorularına cevap olabilecek nitelikte kendi deneyimlerinden de katarak bir sunum hazırlamıştır.

Mrt

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniz; ahlak nedir etik eğerler nedir sorularının cevabını bulabildiğimiz öğrencilerimizde bu farkındalıkları oluşturabilecek seminer tadında bi sohbet düzenlemiştir.

Mrt

Akademik başarıya ulaşmak aynı zxamanda dikkat ve motivasyonun arttırılması ile sağlanabilir. Bu açıdan öğrencilerimiz sabrı, dikkati, pes etmemeyi eğlenerek oyun ile kazanma gayretindeler.

Onları destekleyen ve birçok oyun malzemelerini kütüphanemize kazandıran İngilizce öğretmenimiz Nisa Hanım'a teşekkür ederiz.